Manifestation vi har inte kamphundar

Ni som har tid kl 16 idag Medborgarplatsen är det manifestationen "vi har inte några kamphundar" Gå dit visa ert stöd. Tänk på era hundar som ni tar med skall visa våra rasers fina sidor <3 annars kom utan hund allt stöd behövs gentemot press och negativt folk :) sprid gärna!!


Snö !! Tidig morgon

Somnade på nått konstigt sätt igår men tankarna snurrande...Kl ringde 6 mindre skoj...Det är vitt ute....Dax att bita ihop och åka iväg...
Ha en bra dag!? I skitvädret....Vilken jäkla dag...

Totalt alldeles för mycket vart det idag, min mobil har gått i ett....Smått kaos och jag tappar snart orken....Behövdes ju inte mer....
Var iallfall och tränade försökte stänga av, rundor i skogen med tjejerna....
Mitt huvud höll redan på att explodera innan nu vill jag fan bara stänga av....Behöver närhet behöver kärlek, vill inte ha det så här längre, saker gräver sönder mig....

Skall ta en dusch försöka koppla av, skulle behöva släppa ut allt inom mig....Men hur? och för Vem??
Mår rent ut sagt piss just nu.....

Ny dag imorgon och tidig morgon....Se hur mycket sömn det blir....

Ha en fin Fredag ni andra....
****Me wont me LIKE!!!

Seriöööst give meee!!!!! Kostar "bara" några tusenlappar höhö!!!!!
Vår och vill ju ha nya skooor!!!
Gud vad jag saknar att jobba på krogen ibland DRICKS alltid ha pengar kunna unna mig massa.
Inte oroa sig varje Månad!! Kunna shoppa fixa naglarna håret Gah!!!!!!

Guess Loooove!!!!!
Freeedaaag!!

Regn regn ursh och fy!!!! Kommer bli en blöt morgonprommis i skogen minsann! Idag visste jag inte ens vad det var för dag när jag vaknade! Det är lite knas....Men så blir det när man jobbat som man gjort.
Verkar bli ledigt ikväll, så ska försöka vakna till liv, ut i skogen sen gå och träna. Tar mage och nedre ryggen då jag inte vill köra överkroppen, det har släppt av i värken lite men varför köra och att det kan komma tillbaka.Nä ingen bra idè....

Sen vettesjutton vila blir det nog?! Skulle vilja mysa ner mig med "någon" ibland hatar jag vara ensam, vissa dagar vill man verkligen ha någon nära och ja allt sånt....en det kommer väl snart hoppas jag...

****


ZzZzZ!

Bra och lugn jobbkväll trotts skitvädret....Nu är jag så slut såå ja dör!!! 5 pass avklarade Dag, kväll, dag,dag och slutligen kvällen idag...
Vilket dygn är jag på? Vilken dag är det idag? Typ så mår jag nu...
Så säger :


Dag,kväll,dag, dag nu kväll


Känner mig lagom snurrig idag!!! Det är lite jobbigt att köra såna pass på rad....Man vet varken upp eller ner....
Igår pajja kroppen totalt....Skallebank, nacken och skuldrorna...Så där kom bakslaget....Sen haft "tungt" på jobbet så det märks verkligen när det blir för hårt....Även stress uppe i huvudet bidrar...!
Mycket man vill mycket man känner, bara bubblar.....
Ta kvällen nu sen hoppas jag är piggare imorgon, ledig helg, tror jag iallfall!! Bra begrava sig med jobb men inte bra för kroppen...Pest eller Kolera....
NÄ tänka framåt possitivt !!!!!
Imorgon vill jag verkligen till gymmet. Får bli mage rygg spara på överkroppen....Så irriterande och frustrerande !!!!

Vaknade av solskenet men nu har det mulnat på och det blåser som sjutton....
MEN ser fram emot att jobba med Matilda idag, babbla lite och så.....

Nästa vecka Påsk redan!!! Kommer jobba så mycket som möjligt då det är Storhelg! Money Money och det behövs verkligen!!!!

Ha en mysig dag ni andra!!! Jag ska muntra upp mig LOVAR men alla dagar orkar man inte Stråla 

*******Lunch

Kan vara bra att fortsätta äta som man skall!!!!! Halva dagen klar skööönt!!!


Morron eller nått sånt!


05.00 Piiiiiiip!!!!
Idag kom jag upp i tid. Båda Mobilerna på larm!!!! Men helt slut i kropp och knopp...
Stress igår hem vart lite körigt med hundarna, men väl hemma så vart det gymmet, på något sätt??? Intensivt men kortare pass, Ben och Rumpa, Kändes skönt men sen var jag heeeelt slut!!! Ögonen gick i kors, tyvärr somnade ja inte förens halv elva sen haft en till knas natt med drömmar....Jaja!! Nu ska jag iväg till bussen för ännu ett dagspass, se hur det går idag....Hoppas på fint väder idag igen!!

Ha en fin dag ni andra

*******Lunch eller nått!!

Fint vääädeeer !!!!!!


Kaffe!!!!!!!

Jissees haft så skumma drömmar inatt sen har jag tydligen snoozat i sömnen för alldeles för sent kom ja upp! Paniiik upp ur sängen ut med Nova, halv kopp kaffe och borsta hår sminka mig på rekord tid tror ja... Fy nu är mitt humör i botten.. Jobbade kvällen gick ok m nacken...
Ta tag i denna dag se om den blir "rätt" eller om hela dan går åt skogen....
På bussen nu pjuuuu solen skiner iallafall:)
Tjing så länge


Synka dig i form

Nått att tänka på Tro???

******

 

Hjärnan har en rytm och kroppen en annan. Lyckas vi synka dem båda kan det slå blixtar om allt från kärleksliv till jobbmöten.

Här är ett enkelt dagsschema som gör det möjligt för dig att få ut mesta möjliga av din inneboende kapacitet.

Den mänskliga kroppen har en egen rytm som vi kallar dygnsrytm eller biologisk klocka, och den styr våra sömn- och vakenhetscykler. Klockan fungerar enligt vår exponering för ljus, vår arvsmassa och vårt sömnmönster.

Experiment som gjorts på människor som suttit i en grotta utan någonting att förströ sig med och ingen annan stimulans än solens upp- och nedgång, visar att de går och lägger sig en timme senare än genomsnittet varje dag och sedan går upp en timme senare på morgonen. Det beror på att kroppen har en inbyggd tidtagning som går i en cykel på ungefär 25 timmar.

Ny hjärnforskning från USA visar att hjärnan också har sin egen rytm. Vid olika tillfällen på dygnet vaknar hjärnan, blir mer och mindre skärpt och kräver vila. Precis som kroppen. Energinivåerna höjs och sänks, vilket beror på att halterna av olika hormoner i hjärnan varierar.

– Rytmen i hjärnan hänger på vilka hormoner som finns i hjärnan just då, och i vilka mängder, säger neurologen Ilia Karatsoreos vid Rockefeller-universitetet.

Hormoner påverkar vakenheten

I en ärtstor körtel i hjärnan, epi­fysen, görs och pytsas det ut melatonin i olika doser och det är det som gör att vi har en dygnsrytm över huvud taget. Andra hormoner som gladhormonet oxytocin och stresshormonet kortisol har olika toppar under dygnets vakna tid. Om körteln påverkas kan hela sömn- och vakenhetscykeln hamna ur fas och vi får sömnsvårig­heter, huvudvärk och blir ljuskänsliga.

Hjärnrytmen följer i viss mån klockan i kroppen, men om vi lyckas synkronisera hjärnan med kroppen ihop med dagens timmar så kan vi må bättre, få bättre kärleksliv och bli effektivare. Och om vi gör ungefär samma sak vid samma tidpunkt varje dag så vet hjärnan till slut när hormonerna ska ut i kroppen och när den ska dra ner på sina nivåer – och hjärnan gillar rutiner.

Jessika Devert

22:00-

SOVA

Ladda inför morgondagen!

Hjärnan är trött och behöver processa allt den tagit in under dagen och det gör den genom sömn. Det är viktigt att du sover sju–åtta timmar för att kunna sortera all information och du kan också få bättre minne om du sover ordentligt. Hjärnan gillar rutiner så se till att du lägger dig vid ungefär samma tid varje kväll – då mår både kroppen och hjärnan bäst.

04:00-09:00

KÄRLEK

Det perfekta tillfället för kärlek, mys och för att knyta an till din partner. Det är också en bra tid för att sätta känslor på pränt och för att långsamt få i gång kroppen. Gladhormonet oxytocin når skyhöga nivåer på morgontimmarna, speciellt hos män.

Så passa på att:

• Älska eller kramas en stund.

• Meditera.

• Skriva ett brev till någon eller i din dagbok och se hur fantasin flödar!

09:00-11:00

KREATIVITET

Vid den här tiden har hjärnan låga nivåer av kortisol, ett stresshormon, vilket gör att hjärnan är skarp och du har lätt att koncentrera dig, analysera problem och frågeställningar.

Nu ska du:

• Utveckla nya idéer.

• Boka in viktiga jobbmöten.

• Diskutera aktuella familjefrågor.

11:00-14:00

ACTION

Nu har du nästan inget sömnhormon, melatonin, i hjärnan alls. Du är snabb och reaktionen är på topp. Din mentala vakenhet är hundra procent i gång och du kan ta på dig nya projekt. Reaktionsförmågan och förmågan att fatta beslut fungerar klockrent och det är en bra tid att avsluta viktiga jobb eller familjediskussioner.

Använd tiden till att:

• Presentera nya idéer för chefen eller en kund.

• Svara på mejl och telefonsamtal.

• Ta itu med saker som behöver göras hemma. Gör en lista och bocka sedan av allteftersom du går igenom den. Det är viktigt för hjärnan att du gör en sak i taget. Att försöka göra fler samtidigt gör att hjärnan inte hänger med och det blir hafsigt och slarvigt utfört.


14:00-15:00

PAUS

Forskarna har kommit fram till att den bästa tiden på dygnet att äta lunch är runt klockan två på eftermiddagen. Då är dygnsrytmen i en kort nedåtgående fas och då vill kroppen ha mat och vila en kort stund. Men inte för länge!

• Ta en kort lur på femton minuter, en kort frisk promenad eller ett glas kallt vatten för att skaka av dig lunchens matkoma.

• Läs en tidning eller slösurfa en stund.

• Rör på dig lugnt och fint, rulla axlarna och böj och sträck på dig, så att musklerna får stretcha.


18:00-20:00

NEDVARVNING

Nu börjar hormonet melatonin att varna kroppen för att den snart kommer att bli ordentligt trött. För att gå ner i varv och för att få ny energi krävs lugna, trevliga syssel­sättningar. Titta gärna på solnedgången. Det mjuka solljuset förbereder kroppen för natten och producerar nästa dags må bra-hormon, serotonin.

Dina smaklökar är också på topp så se till att:

• Laga god mat.

• Träffa vänner och prata och skratta.

• Ha kvalitetstid tillsammans med familj och släkt.


20:00-22:00

SLAPPA

Melatonin, sömnhormon, kommer i stora mängder och gör oss riktigt trötta i hjärnan, vilket märks i kroppen. Hjärnan gör oss redo att snart få sova. Dags att ägna sig åt lugna aktiviteter där du inte använder hjärnan i någon större utsträckning.

Chilla och ägna dig åt att:

• Titta på film eller tv.

• Sticka, virka, måla eller handarbeta på något annat sätt.

• Göra precis ingenting!

 

LÄNK till Artikel


Måndag Måndag!!!!


Jiiissses vad jag slocknade igår. Jobba var inte skoj igår. Var helt slut. Ont i nacken...Hade tur med kort schema så åkte hem i tröttdimma och smärta.

Sen rasta vovvarna, duschade och åt. Sen poff borta somnade på soffan. Vaknade upp i panik och trodde ja missat gå upp, vilken dag är det? Vart fan är jag typ? Pjuuuuu indre skoj....Var uppe en sväng rastade vovvar igen, kikade på tv, kollade klart på Gordon sen borta somnade!!!! Gud vad SKÖNT!!!! Vaknade av mig själv innan 9 idag, utvilad iallfall en del och nacken känns bättre tack och lov! Den nackövningen på gymet skippar jag framöver. Resten känns kanon efter träningen, gäller att testa sig fram nu och låta kroppen få rätt värk...

Azita är på dag 13 idag...Väntaaaan!!!! Oh vill ha bebbar!!! Hoppas hoppas!!!!
Ska ut och gå snart sen lämna ner henne till Jenny för nu kommer det toksjobbas tills Torsdag....Bolla lite så går det.....
När jag skall hinna till gymmet är en annan fråga kanske imorgon när jag slutat??

Ha en fin dag ni där ute

*******Morgonstund.....!

Sommartider hej hej!!! Fyyya att kliva upp idag. Typ halvstorm ute vart vaken sen 4 pg av det lät som liftgången skulle flyga iväg dundra fan /: slocknade vid elva upp fem men med sommartiden så försvann ju även en timme på vägen... Men är uppe och på väg till jobbet..
Fredagen tränades det sen vart det en sväng ner till nynäs dricka kaffe i hamnen myyys lite blåsigt bara ;)... Lugn hemma kväll och så sen...;)!
Igår tränades det igen. Så jäkla skönt och bra att jag fått så mycket bra tips sista veckan Tack!!!:):)
Känner mig dock smått mörbultad idag, bra träningsvärk kan dock röra mig ;)! men nacken är inte så glad på mig idag.. Bita ihop och se glad ut helt enkelt.. Hoppas det släpper under dagen.....
Intensiv jobb "vecka" väntar nu. Dag idag kväll imorgon sen dag tisdag onsdag för att avsluta med kväll på torsdag pust!!!! Se vad man hinner med i övrigt.../:!!!
Jaja ha en bra dag alla....:)


Fredaaaaag och +10 Redan!! :)


Gick bra igår på jobbet liiite körigt ett tag men det löste sig bra tillslut!

Fredag ÄNTLIGEN och 2 dagar ledigt! Vakna av att solen sken in och då måste man ju faktiskt upp och hoppa. Tagit en prommis med tjejerna, nu affären handla lite så jag kan tvätta och äta frukost! Äntligen lön det är totalt tomt hemma, hundarna har så de klarar sig men en själv lite värre. Såååå hej lönen du är välkomnad!

Städa av lite hemma det negativa med solen ALLT syns :P sen åka och träna. Skoj!!!! Lite trist vara inne i detta väder men det tar ju inte hela dagen.

Ha en underbar dag ut och njut av den underbara VÅREN

******* 

 


Vår i Mars !!!!

Detta är fan underbart!!!!!

 


Torsdag.....


Underbart väder idag igen. Igår njöt jag så gott det gick, en mindre bra dag, 2 nätter utan vidare sömn och mycket i huvudet som stör. Skulle behöva den dära OFF knappen igen!!!!
Jobbade kvällen.....Stress på det är ingen bra kombo...

Ut och gå njuta av det vackra vädret och hoppas på en bättre dag idag! Sovit bättre iallfall....Jobba ikväll med...

Ska ta mig en prommis med Nova sen ut och ta en pw med Azita...Skönt!!!! Imorgon träna igen se vad det blir för pass imorgon ;)!!

Livet Delux slukade jag läste ut den på bussen hem igår, het grymt bra!!!! Man kan knappt släppa den!!!
Så nu tar vi och börjar med McMaffia....Hoppas den är lika grym den.....


*******


Livet Delux


Träninsvärk? O yes!!!! Började med baksidan igår sen framsidan, Skönt men pain!!! :P Bättre idag dock :P Idag ska vi dit igen och Rygg och Biceps står på schemat :) I like!!! Blir nog lika bra som i Söndags!!

Det där med att jobba igår? Näää det hade jag snurrat till tur att Sofia ringde och undrade varför ja skulle till jobbet när ja inte skulle jobba :P Knäppo jag!!! Så vart åka till Handen istället för lite fika och babbel.
Köpte 2 bäöcker också Bok rea på Bokrea gjorde att 2 inbundna gick på 90 kr! Looovley!!!!! Fanns fler bra men jag håller i mina pengar då det blir en del utlägg framöver....

Började läsa såklart igår och är nästan igenom halva redan, Grym!!!!!!
Snabba Cash och Aldrig fucka up vart ju även dom sträcklästa!

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9146220291&gclid=CIjm6fia9a4CFQJYmAod1wH4IA

Sen

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9113026909
Nu dax för en skogspromenad med tjejerna och kan solen komma TILLBAKA skitväder snöade när jag vaknade, och efter en sömnlös natt med tankar vrida vända så ville jag faktiskt ha en solig dag.....

Ha det gottMåndag Måndag alltid Måndag??


Där försvann den helgen!!! Igen! Jobbade Fredags kväll. Lördags vart det fika och mys med Mimmi sen fira Mats på kvällen. Trevligt men en lugn kväll iallfall för mig :P

Igår fick man bita i det sura äpplet lite tung i skallen och åka iväg och träna. Kanonpass och fick helt nya övningar som satans TOG vill jag lova. Du hade iallfall rätt när du sa döda mina ben ;)!!!! Imorgon kör vi igen och se vad det blir då!? Lagom ont idag kan jag lova haha blir en rooolig jobbarkväll idag :P

Vart ute i skitvädret, haglade förut och det blåser tokmycket ute /: Skogen knaka och braka /: På med kläder så man inte fryser ikväll......Ser inte fram emot det.....

Fick i mig en shake just och banan ursh vad duktig jag är!!!!! :P Spela lite wf och ta det lite lugnt sen åka....

Ha en bra dag i stormen alla

*******


Jäkligt bra ADHD sida och förklaringar


Texten är tagen från  http://adhd-power.nu/kanner.html

Saxat och kommenterat en del med (Text)


Känner du igen dig?

Sju egenskaper hos personer med ADHD

1. Personlighet.

Personer med ADHD tar allting personligt. Eller inte alls. Personer med ADHD verkar vara mer känsliga för kritik än andra. De (vi) tycks vilja att "alla ska tycka om oss", och mår dåligt när det inte är så.

Personer med ADHD letar också efter "undermeningar" i ett uttalande eller i handlingar; "Hmm... vad menar hon med det egentligen?  Ser jag konstig ut?" "Varför gjorde han så?" "Jaha, nu gick han. Gjorde jag nåt fel?" Trots att det säkerligen inte finns några "dolda budskap" i meningen eller i handlingen.

Till och med positiva kommentarer kan verka mystiska och väcka misstänksamhet. När jag kommer in i ett rum fullt med folk och hör några skratta, tror jag automatiskt att de skrattar åt mig. Den delen av min hjärna som gåtti livets skola säger att det bara är nonsens. Den andra halvan, Neanderthalaren, har tyvärr större makt. Kom ihåg: bara för att du är paranoid betyder inte att de inte är ute efter dig...

I arbetslivet tenderar vi att hitta nya arbetssätt. Detta innebär att vi inte följer någon manual, vi gör det på vårt eget sätt. Hellre "eget sätt" än "rätt sätt". Projekt som måste följa en viss ordning kan lätt bli ignorerade eller hamna längst ner på "måste göra"-listan. Då händer det lätt att man blir kallad "lat" och andra karaktärsdanande saker som vi naturligtvis tar väldigt personligt. Den positiva sidan av denna egenskap är att projekt som vi själva kan omarbeta får full uppmärksamhet, ofta med mycket bra resultat.

Att göra:

1. Försök att inte ta kritik eller andra negativa uttalanden personligt. Oftast är de inte riktade mot dig som person. Det kan vara personer som bara gör sitt jobb, eller försöker hjälpa till genom konstruktiv kritik. Kom också ihåg att medan vi förväntar  oss att "de" ska ha överseende med våra egenheter, så måste vi förstå den frustration som de kan känna ibland. Att leva med ADHD är hårt. Att leva med en person som har ADHD är också hårt. Att notera: vissa är bara ute efter att attackera folk med personlig kritik. Ignorera dessa.

2. Hitta en aktivitet du kan ägna dig åt helhjärtat. Gör sedan något annat. Använd denna första aktivitet som en "belöning", då kan det vara lättare att genomföra andra, tråkigare, saker. Icke-ADHD:are (läs; arbetsgivare) kan utnyttja denna egenskap genom att ge dig arbeten där du själv kan påverka arbetsmetoden. Det är inte alltid det kan fungera, det finns tråkiga saker som man måste göra. Men det är bara att bita ihop och försöka göra det iallafall. Gör ditt bästa. Tricket är att försöka hitta ett arbete där dina egenskaper och styrkor passar bäst in.

 

 

 


2. Punktlighet. (Här håller jag inte riktigt med pg jag är gärna FöR tidig och blir tokstressad när jag är sen eller håller på att bli sen”

Personer med ADHD är sällan i tid. Enkelt uttryckt kan man säga att tid är lika med prioritering. Hela grejen med tid är att det är ett ständigt prioriterande. De flesta människor kan enkelt strukturera upp händelser i  dåtid, nutid och framtid. Alla kan resa i tiden, på sätt och vis... Vi kan dra oss till minnes en specifik händelse och återuppleva känslorna, ljuden och andra intryck som vi fick av den där  sommarkvällen vid sjön. Det är en kliché, men sant: Gud gav oss minnet så vi kan lukta på rosorna i december...

De flesta kan föreställa sig en kommande händelse, och avgöra på ett ungefär när och hur nånting kommer att hända med hjälp av klockan eller en kalender. Sådant strukturerande är precis vad ADHD-hjärnan inte är konstruerad att klara av. Som doktor Hallowell förklarade detta; "- Tiden delar upp händelser i separata delar så vi kan göra en sak i taget. Detta gäller inte i fallet med ADHD. För personen med ADHD känns det som om allting händer samtidigt." (Hallowell, Newsletter of the Concord Special Education Parent Advisory Council, 1993, Concord, MA) Hallowells "svarta hål" när det gäller tid får allvarligare konsekvenser än att bara komma försent till jobbet.

Planerande kräver att man har en "känsla" för ungefär hur lång en timme eller vecka är. Medan andra uppfattar tiden till kommande händelser ungefär som "10, 9, 8, 7..." kan det  för personen med ADHD lika gärna vara "10, 9, 8, 100, 4, 3, 16, 0"... ADHD:aren har helt enkelt inte möjlighet att kunna bedöma avstånd när tidsfaktorn är inblandad.

Han har sämre närminne än de flesta, vilket kan få närliggande händelser att verka som de hände för längesen. Och tvärtom. Kan man inte mäta, "känna", tiden till det som hänt, kan man inte heller få en bra tidsuppfattning till det som kommer att hända i framtiden. Det finns inga "avstånd" att relatera till. Han kan försöka sig på en gissning, men eftersom även gissning är beroende av minnet blir gissningen oftast inte speciellt korrekt.

Han har till och med svårt att bedöma hur lång tid en viss aktivitet pågått, speciellt under hyperfokus. Eller som det står på min bils backspegel: "Händelser kan verka längre bort än de är." I korthet; punktlighet är vi dåliga på därför att:

1. Vi inser inte hur lång tid som gått sedan vi ombads göra uppgiften
2. Inte inser hur lite tid det är till deadline
3. Vi blir distraherade eller uttråkade av uppgiften som vi ombads göra.

Att göra:
Bli "listig". Skriv listor på vad som ska göras. Skriv ner vad som ska göras denna månad, denna vecka, denna dag. Stryk över de saker du är klar med. Belöna dig själv! Målsättningar. Sätt en egen deadline långt innan den verkliga deadlinen. Betrakta din egen deadline som om den vore den verkliga. Använd teknologin. Det finns en hel bunt med filofaxer, kalendrar, dataprogram och andra mojänger som kan hjälpa dig med detta. Skaffa… De som lever med eller arbetar tillsammans med en ADHD:are måste komma ihåg att påminna denne om deadlines och målsättningar.

 


3. Organisations-kaos. (Fortfarande stora problem )

Få ADHD:are är organiserade ADHD:are. Skulle ADHD:aren någonsin gå vilse så är han lätt att hitta genom att följa spåret av skräp, bilnycklar och kreditkort. På våra kontor är papper och material inte organiserat i arkivsystem, det är organiserat i olika högar. Kort kan man säga att tankekaoset återspeglar sig i den närliggande miljön...

Det finns böcker som är smockfulla av tips hur man får ordning på saker, och hur man kommer ihåg var man la dem... Problemet är bara att dessa böcker sällan läses av den oorganiserade ADHD:aren. Skulle han dock få för sig att köpa en sådan bok så är den borttappad innan han ens hunnit börja läsa den.

Förmodligen är den bästa lösningen att man anställer någon som hjälper till med detta. Om man har råd, vill säga. Vi andra får nöja oss med listor, kalendrar och en massa högar med saker. Men en av det mest förbisedda organisationsredskapet heter papperskorgen. Detta extremt hjälpsamma tekniska vidunder är faktiskt inte så svårt att använda, så låt dig inte bli avskräckt.

Att göra:
Släng de gamla listorna och lapparna! Du kommer att bli förvånad över hur mycket en sådan relativt enkel "städning" kan förenkla tillvaron. Folk påstår att det är så iallafall.

 


4. Svängningar.(Detta har tack och lov blivit bättre, men blir väldigt lätt sårad eller tar åt mig)

Personer med ADHD verkar ständigt åka i en berg-och-dalbana när det gäller humöret. Det svänger hej vilt. Det tar ut svängarna hej vilt också... Men detta utgör inget problem för oss. Dock är det ett problem för omgivningen, speciellt om de inte vet vad det beror på.

Vi säger vad som helst, när som helst. Det beror på att vi tänker icke-linjärt. Folk i allmänhet tänker linjärt; Tänk dig en rak linje med punkterna A, B och C. A ligger närmare B än C ligger närmare A... Inte hos oss. Vi tänker "runt" saker; icke-linjärt. Punkten A är inte början på en tanke eller en linje, punkten A är i centrum och runtomkring cirkulerar punkterna B, C, X, Y, Z och vad som helst som råkar dyka upp i detta kaos.

Ungefär som solsystemet med solen i mitten (om man utgår från solen) och planeterna som åker i (tanke)banor runt denna sol. Som vi ser det så är punkt A lika nära punkt B som punkt X... Vi kan prata om hundmat, och samtidigt säga nåt om hur mycket vår hamster äter. Inte konstigt alls, eftersom dessa båda tankar finns i "solsystemet".

För att komplicera detta exempel ytterligare, kan man säga att varje tankebana i "solsystemet" har egna variabler. Men alla dessa banor och variabler är glasklara, inga problem. Till en viss grad; även vi har våra begränsningar... Men för icke-ADHD:are (linjära tänkare) framstår detta som väldigt snurrigt. De har svårt att hänga med i svängarna, och hålla koll på alla dessa till synes ickebesläktade samtalsämnen.

Att göra:
Var snäll mot icke-ADHD:are. De gör så gott de kan, de kan inte rå för det.

5. Svårt att slutföra saker. (Blivit mycket bättre istället för 100 saker så har jag några, samt slutför)

Personer med ADHD har en förmåga att inte slutföra saker. Det finns en mängd olika förklaringar till detta. Vi blir distraherade. Vi blir uttråkade, och hittar nåt nytt att göra istället. Vi ger upp. Det blir för mycket. Jag tror att vi undviker att slutföra saker helt enkelt för att vi inte vill tappa fokus, uppmärksamheten.

Fokus är mycket viktigt. Hyperfokus är värd sin vikt i guld. Vi är glada över att äntligen hittat nåt som håller oss fokuserade, så vi håller på med det så länge som möjligt.

Att göra:
1. Dela upp stora moment i mindre, mer hanterbara, delar. Var stolt över varje "del-mål" du slutför, och fokusera på det slutliga målet.
2. Sätt specifika, uppskattningsbara och rimliga mål.
3. Sätt egna deadlines. Håll dem.

6. Frustration. (Saker du vill få fram kommer inte alltid ut på rätt sätt och det ja är frustererande samt att inte bli "förstådd")

ADHD:are blir lätt frustrerade. Personer som bor ihop med ADHD:are blir lätt frustrerade. Folk som skriver om ADHD:are blir lätt frustrerade. Det finns flera olika anledningar till detta. Men den slutgiltiga frågan är vad gör man åt det då? (Med såna övergångar borde jag bli radiopratare)

Undersök vad det hela beror på. Försök hantera orsaken istället för effekten. Fastna inte i frustrationen. Gå vidare. Bli åtminstone frustrerad över något annat. Ibland har vi förmågan att börja grubbla. Gör inte det.

Att göra:
Konstatera vad som händer och gå därifrån. Ge inte upp, men stå inte på samma fläck och stampa. Hitta ett lämpligt sätt att få utlopp för känslorna. Spring. Promenera. Spela ett musikinstrument. Vad som helst som fungerar för dig.

7. Manipulation. (Nej här håller jag INTE med igen. Är alldeles för snäll för detta. Nått jag aldrig hört att jag är)

ADHD:are kan vara verkligt manipulativa. Ibland blir jag häpen över min egen ärlighet och öppenhet. Å andra sidan kanske jag bara försöker manipulera dig. Vi får utbrott. Vi överreagerar. Vi tar till diverse fula knep för att få som vi vill. Varför? Därför att vi är mänskliga. Och för att vi kan.

Personer med ADHD är smarta personer. Vi kan snabbt hitta flyktvägar för att komma undan. Vi kan dra vilka historier som helst, bara vi slipper stå till svars. Eller för att få som vi vill. Tror vi iallafall. Ibland fungerar det. Detta är en viktig punkt för föräldrar till barn med ADHD. Om barnet lär sig att han eller hon kan manipulera omgivningen så kommer han/hon att ta med detta in i vuxenlivet.

Dessa barn blir till vuxna ADHD:are som har så stora sociala problem. Det värsta du kan göra ditt barn med ADHD är att låta honom eller henne tro att manipulation fungerar. Att tillåta det är att döma barnet till ett liv av krashade förhållanden, ensamhet,  frustration och misslyckanden. Denna manipulations-egenskap är en av de första egenskaperna som den nyligen diagnosticerade vuxne måste inse och ta itu med.

Att göra:
1. Hellre än att manipulera; lär dig samarbeta.
2. Bli medveten om dina motiv och handlingar.
3. Utöva själv-observation. Håll koll på dig själv. Och självklart; läs denna text minst en gång i veckan!

 

Närvarande känslor och frånvarande sinnen

Romantik och sex med en ADHD-partner

De smälter passionerat samman. Sensuella kyssar, båda inbjudande till varandras intima värme. Hennes kropp flyttar sig instinktivt närmare hans. Hans händer börjar utforska ... så gör även hennes tankar: "Lämnade jag tillbaka boken till Biblioteket idag?" "Hur kom katten in hit?" "Bäst att kolla om diskmaskinen är klar." Utan återbud är den ende inbjudne gästen plötsligt bortglömd.

De fem vanligaste problemen när det gäller relationer, sex och ADHD

1. Relationsproblem
Män kommunicerar för att de vill ha sex. Kvinnor har sex för att de vill kommunicera. OK, det är en väldig generalisering, men det pekar ändå på några fundamentala skillnader mellan könen. Poängen är att finns det svårigheter med kommunikation i ditt äktenskap, är chansen att det blir sexuella problem ganska stor. Man kan vända på det också;  finns det problem med sexlivet så finns det troligen kommunikationsproblem också.

Lösning på problemet:
Ha meningsfulla pratstunder med din maka/make varje dag.

2. Intimitet och ouppmärksamhet
Sex fordrar en viss grad av koncentration. Kvinnor kan vid vissa tillfällen tänka på nåt helt annat. Men för män är "felmarginalen" inte lika stor. Hur det än är med den saken så är det inte direkt upphetsande att inte vara i sin partners fokus under den mest personliga av aktiviteter.

Lösning på problemet:
Ta dina mediciner vi en tidpunkt så effekten finns kvar vid sänggående. Eller, om du är en "tidig-morgon"- människa; sätt väckarklockan på ringning tjugo minuter innan du egentligen ska gå upp, ta dina mediciner när väckarklockan ringer, och somna om i tjugo minuter. Eller skaffa en annan väckarklocka och sätt denna på tjugo minuter senare, det är nog enklare.

3. Otålighet
Personer med ADHD vill ha allt de vill ha med en gång, helst igår. Denna otålighet kan bli krävande, det kan göra sexlivet surt för makan/maken utan ADHD. Man har bråttom att "komma till", bråttom att skjuta av fyrverkeriet, och bråttom till nästa grej när allt är klart.

Lösning på problemet:
Säg åt din ADHD-partner att sakta ner! Förklara att även om man ibland bara har tid med snabbmat, så kan det ibland vara trevligt med en lugn middag med tända ljus...

4. Hyperkänslighet (Yes WORD)
Vanligtvis talar man om hyperkänslighet för beröring, taktil hud, och hur detta påverkar barn. Men det påverkar även vuxna. Enkelt kan man säga att hjärnan får ta emot för mycket signaler, stimulans, och att det då blir svårt för något annat att "ta sig in".

Om en vuxen med ADHD blir distraherad av hur skjortan känns mot hennes hud, kan man tänka sig hur mycket ett par utforskande händer på hennes rygg känns. Det tar fokus från vad som pågår, och speciellt när det gäller män kan det få systemen att nitbromsa.

Lösning på problemet:
Håll reda på vad din partner gillar och inte gillar. Ha hans/hennes känslighet i åtanke. Undvik långa gnugg- sessioner, grovhångel, eller annat som kan ta fokus från det som händer.

5. Tristess
ADHD-personer söker variation. Båda bör respektera den andres begränsningar och välbehag, men partnern med ADHD behöver ett visst mått av variation för att behålla intresset, och sexlivet är inget undantag.

Lösning på problemet:
Testa olika rum i ert hem eller nåt annat som ni båda kan tänka er ställa upp på för att få lite variation och spänning i er relation.

 

Fem stadier i ADHD

(I detta avsnitt så förklaras ”stegen” väldigt väl men det västa är att hitta sig själv efter medicineringen vem FAN är jag igentligen? Hantera alla känslor man plötsligt har, raserade murar, du är inte längre av ”stål” Du känner du Visar och bara den saken var och ÄR det värsta för mig)

Efter ett år av emails, chattande, debattinlägg och samtal, har jag lagt märke till ett mönster hos folk som börjar inse att de har ADHD. Som sagt, det tog mig ett år att märka detta. Jag "kopplar" inte så snabbt...
Folk går igenom dessa stadier med varierande intensitet, men det verkar som om de alla går igenom dem förr eller senare.

Det verkar som om även "normala" föräldrar till barn med ADHD går igenom samma process som  de vuxna med ADHD.
En annan sak är "repeterandet", man går tillbaks till tidigare stadier, men med en ny infallsvinkel; olika hållplatser på samma väg, så att säga.

De fem stadierna

Första stadiet: Upptäckandet

Nybörjarna. Det är dessa personer som håller ADHD-skribenter sysselsatta... Jag gillar dessa människor. Du ser dem läsa "Fem stadier i ADHD". Du ser dem läsa böcker som "Vuxna med ADHD" (V. Beckman), leendes, viskandes "- Det är ju jag!" samtidigt som de skrockar lite försynt för sig själva. Vissa skribenter, författare, kallar detta stadie "Aha!"-stadiet. Själv kallar jag det "Upptäckandet", därför att när allt aha:ande tystnar börjar insikten.

I Upptäckandet börjar personen med ADHD inse att han/hon inte är ensam. Detta är personerna som skriver inlägg av typen  "Jag är sååå glad att jag hittade denna sida!". "Jaaa! Så gör jag också!!!". Eller; "Efter åratal av grubblande har jag äntligen fått  en förklaring till mitt skumma beteende!". "Är det fler som gillar kaffe?". Och sånt.

Denna insikt är en lika stor del av "läkeprocessen" som ett besök hos psykologen. Efter att hela livet ha känt sig speciell, börjar han/hon nu förstå hur det ligger till. Detta glädjerus kan hålla i sig en längre tid,men kan också snabbt gå in i nästa fas:

Andra stadiet: Sorgen

När personen börjar inse att han/hon faktiskt inte är dum, galen, eller på annat sätt "felaktig", kan ett antal känslor stiga upp till ytan. Han/hon kan bli arg på sin (tidigare) omgivning; föräldrar, lärare och andra som "skulle ha upptäckt ADHD" men inte såg nåt. Eller också börjar personen inse att anledningen till att han/hon inte kunde behålla ett jobb, ha längre förhållanden, eller studera vidare faktiskt inte berodde på andra människor i omgivningen.

Kanske kommer insikten om hur mycket han/hon misshandlat omgivningen. Men det var ju inte avsiktligt. Inte mer avsiktligt än "de som inte såg ADHD under uppväxten" avsåg med sin "arrogans". Men det är fortfarande misshandel. Om en person har klarat sig fram till 30 års-åldern  utan diagnos och behandling, har han/hon troligen ett antal besvikelser och brustna hjärtan "längs vägen".

Många av oss ser oss själva som "den som sårar". Plötsligt inser vi att "sårad" inte längre är ett adjektiv som beskriver hur vi känner oss. Det har istället blivit ett verb, en tråkig beskrivning av vad vi kanske omedvetet gör. Detta är en del av sorgen.

Andra saker som "tänk om...", vreden, orättvisan, och andra starka känslor kan dyka upp vid detta stadie. Försök bearbeta dem allteftersom de dyker upp. Hitta någon att prata med. Skriv ner det. Hitta en väg att få utlopp för alla känslor. Vissa personers självförtroende kan få sig en rejäl knäck på detta stadie, speciellt de som ser ADHD som ett handikapp som det inte finns någon behandling för.

Det är därför vi framhåller de positiva sidorna av ADHD så starkt. Vi är inte så naiva att vi inte ser nackdelarna med att vara en icke-linjär tänkare i en linjär omgivning. Jag känner till alla de "fel" och brister personer med ADHD har, jag har dem själv. Men varför grubbla på det självklara? Lär dig utnyttja ditt unika sätt att tänka. Därmed börjar nästa stadie:

Tredje stadiet: Söka hjälp

Efter den smått euforiska känslan av att inse att man inte lämnats kvar av utomjordingar från ett annat solsystem, och efter att ha gått igenom stora delar av sorgearbetet, är personen med ADHD redo att börja utforska ADHD-världen. Att ha ADHD är att tillhöra en annan kultur, en annan verklighet de flesta inte känner till. Även om du är den enda person med ADHD du känner till (vilket är högst otroligt), upptäcker du snart att du kommer bättre överens med andra ADHD:are än med andra personer.

Din familj och vänner kommer fortfarande att vara en viktig del av ditt liv. Ingen borde omge sig med enbart ADHD:are. Vem skulle i så fall ta hand om diskandet? Men du behöver det stöd, kunnande, och styrkan hos de personer som har varit där du är nu. Försök hitta en stödgrupp i din omgivning, använd internet, skriv inlägg på olika ADHD-forum... Gör vad som krävs för att komma i kontakt med folk som kan uppmuntra och stödja dig.

Efter att ha varit "oaccepterad" hela livet är det en stor lättnad att hitta ett ställe där du är accepterad och kan göra dig förstådd. Det verkar som om detta är en populär grej hos  ADHD:are; att hitta andra som har liknande bakgrunder, som går igenom samma saker. Detta är mycket bra och väldigt hälsosamt. Ett varningens ord bara; glöm inte personerna i din närhet. Vårda din omgivning.

Fjärde stadiet: Utforskandet

Jag har i åratal sett denna process så många gånger, men det förvånar mig fortfarande att nästan alla går igenom den. Detta stadie är kanske det mest kritiska, för det är nu personen ifråga måste ta ställning till hur han/hon ska ta itu med allt detta. Dessa är de som skriver inlägg typ: "Är Ritalina receptfritt? Blir jag som en zombie? Kommer jag att bli beroende?" Svar: Nej, nej och nej. Vid korrekt ordinering  och dosering gör mediciner att världen blir tydligare, inte mer snurrig.

Det finns flera olika mediciner, och ibland är tyvärr det enda sättet att hitta den rätta att testa de olika. Så ha tålamod. Du bör känna till de olika medicinerna, även om du inte vill använda dem. Detta är ett svårt beslut för vissa. När det gäller olika mediciner så är det bästa att fråga dem som bör veta. Hitta en läkare eller psykiater du litar på. Men detta utforskande gäller inte bara behandlingar. Det gäller livet i övrigt också.

Vilka jobb-alternativ har jag? Borde jag uppmärksamma andra om mitt ADHD? Var passar jag in? Hur kan jag bli lycklig? Mycket viktiga frågor. Hittar du några svar, så tala om det för mig.

Femte stadiet: Mognandet

Att hantera sin ADHD är ingen engångs-grej. Det är ett livslångt projekt, ett projekt du helhjärtat måste jobba med, och ett projektsom kommer att förändra ditt liv.På detta sista stadie lär sig ADHD:aren känna sig själv. Innan insikten var det andra som sa åt oss vilka vi var. Och vad vi var. Nu är det upp till oss själva att bestämma vilka vi är. 

Vetskapen om ADHD gör att vi kan förstå varför vi gör saker på ett visst sätt. Ännu viktigare är att vi nu kan använda denna vetskap på ett positivt sätt. Vi behöver inte längre vara rädda eller skämmas för hur vi bearbetar information, eller hur vi agerar i kontakten med omgivningen. Vi kan nu lära känna oss själva, lära oss uppskatta våra egenheter och begåvningar. Detta sista stadie tar egentligen aldrig slut. För mig är detta en evig kamp.

Jag är otroligt tacksam för att jag nu börjar förstå vem jag är, och vad jag är kapabel till. Jag ser fram emot att få lära känna dig, och se vilka framsteg du gör. Möjligheterna begränsas bara av vår kreativitet. 
Och kreativitet har vi ju så det räcker!

 

För att summera ihop det:

Diagnos - du kan inte ta itu med ett problem om du inte vet vad det är.

Kunskap - "Känn din fiende". Lär dig allt du kan om ADHD, både det som är positivt och det som är negativt, vad du kan ändra på, och vad du måste acceptera... och vilka fördelar du har med ditt unika sätt att tänka.

Struktur - hitta sätt att hantera problemen. Så enkelt som möjligt.

Personligt Ansvar - se och lär dig själv, kompensera för dina brister. Du behöver inte göra detta själv; be andra om hjälp.

Energi - ge inte upp. 

 


Underbart väder!!!


Mår bra nu enda som fattas är lite looove! Så mycket att ge så jag snart spricker!!!! Vill ha hela paketet nu...
Har väldigt mycket framöver men man finner alltid tid till någon speciell....Så enkelt är det...Är inte hur mycket tid man har, utan hur man spenderar den 

Myste en prommis med Nova sen in och hämtade Azita för en powerwalk i det UNDERBARA vårvädret! Jag njuter till fullo....
Jobba dax ikväll och idag vart jag påmind om varför det är bra jobba kväll JO man får njuta av vädret på dagen!!!! Suttit och solat på balkongen och bara njutit. Looove it!!!!!

********Sol sol sool!!


Ännu en härlig morgon! Känns så skumt vakna vid 9 igen av sig själv....Men skönt är det!!!! Träningsvärk delux jajamensan sweet såå skönt!!!! Ska ta mig till gymmet idag med. Benens tur!!
Jobbar ju imorgon och Fredag kväll så kommer inte ha tiden....Bäst passa på...!
Magen ryggen fick sig ett ordentligt pass igår och det känns ju som sagt idag....

Var iväg en sväng igår på roadtripp vart inget av det men trevligt med fika och gott kaffe iallfall....

Satt och drömde mig iväg igår, hittade äntligen en gammal låt som jag letat efter. Den har suttit i huvudet i så många År men att hitta VILKEN?! Men igår änligen!!

Hopplös romantiker som inte än gett upp hoppet...Det kommer!!!!!!
Men känner att man snart spricker att skämma bort, älska någon, ge allt man har där inne som vill ut....

**********i woke up this morning
in a cold swit
i had a dream
my baby girl left me
when i never forget
[you see..]
ain't nothing in this world
like my lady
[so people ask why..]
she'll treat you so good
that she make a grown man cry

Chorus:
I need her she needs me
like a baby needs a bottle
and a bird needs a tree
you see true love is a funny thing
it makes you go to heaven
like a heroin-feel
the more i get
the more i need
it's something like weed
but it's more like speed
it got me so high
damn i can't believe
it's seem that it's the only thing i'll ever need

Now listen up baby
it's time we had a talk
now i'm going to do drugs
[at the though have you ever]
taken away my candy
it tastes so good
ever since i took my first hit
girl you know i don't need any food
[you got me like joking]
like a fool
don't you see on this voice girl
it's because of you girl

Repeat Chorus

you got me like joking
like a fool
don't you see on this voice girl
it's because of you girl

Repeat Chorus

girl it's just like a drug to me
so i don't know why

Chorus [Fading]

[im not sure if the words are right ...
e-mail me if there's something i need to change
or to write ...]

Tänkvärt och ledsamt...


Mitt hjärta går sönder av allt sånt här. När man själv haft en riktigt jobbig tonårstid så önskar man att man kunde hjälpa andra ta sig igenom alla krav och tankar...

Här tas det upp många olika problem

Gå in och läs och tänk efter du med....

http://bloggar.aftonbladet.se/sjuktjobbigt/

4 545 gånger kontaktade barn Bris om psykisk ohälsa förra året. Nio av tio var flickor.
1 593 kontakter handlade om självmordstankar.
1 402 om självdestruktivitet.
772 om ätstörningar.
5 597 barn väntade på ett första besök eller uppföljning på BUP vid årsskiftet.
157 slutenvårdsplatser är allt som finns kvar för barn upp till 18. Sedan 1996 har platserna minskat med 60 procent.
50 procent av alla tonårstjejer besväras av ångest och oro.
1 600 barn ansvarar en genomsnittlig skolpsykolog för.
24 procent av Sveriges rektorer tycker inte att skolpsykologens tid räcker till.
35 procent tycker inte att skolkuratorns tid täcker behoven.

http://bloggar.aftonbladet.se/sjuktjobbigt

 

Det finns flickor som skär sig. Svälter. Klarar skoldagen med en burk värktabletter.
Nu larmar Bris om tillståndet bland svenska tonårstjejer.
Förra året fick hjälporganisationen 4 545 larm från barn som mår psykiskt dåligt.
1 500 handlade om självmordstankar. Nästan lika många berättade hur de skadar sig själva.
Nio av tio som larmade var flickor.
Brislarmet är bara ett av flera: rapporter från Socialstyrelsen och Folkhälsoinstitutet visar på samma utveckling.
Nu sätter vi tonårstjejerna i blixtbelysning i den här bloggen.

 

  • Varför finns det flickor som mår så dåligt att de skadar sig själva?
  • Och vad får de för hjälp?


Blåsig morgon samt LCHQ-dieten


Solen kikar fram men det blåser massor här ute...
Sovit skit inatt, länge sen jag vakna av ett ryck runt tre av sjuka drömmar, Uppe en stund försöka slå av...Brukar ju ha svårt att somna, men klarat mig en lång period just från att vakna mitt i natten...Hoppas det inte fortsätter nu....

Känns lite i kroppen sen igår men det är bara skönt!!
Se om jag hinner med ett litet pass idag med, mage rygg ...
A verkar stå fortfarande så blir nog en roadtripp i em igen...Skoj!

Nu kommer ännu en diet jag har ärligt tappat räkningen på alla bokstavs kombinationer förutom min egen haha...

Saxat från Wellnes Aftonbladet

 

Måttligt med kolhydrater, rätt fetter och en hög andel protein.

Med nya LCHQ-dieten kan du både gå ner i vikt, bli piggare, slippa sötsuget och orka träna.

För fett eller emot? LCHF-dieten har

delat Sverige i två läger: fettälskarna och motståndarna.

Nu kommer den gyllene medelvägen – LCHQ som står för Low Carb High Quality. Enligt näringsfysiologen och författaren Fredrik Paulún är det en kost som tillåter kolhydrater, fast i rätt mängd. Tillsammans med bra, nyttiga fetter och en hög andel mättande protein anser han att vi får den optimala kosten för både vikten och träningsorken.

Fredrik Paulún.– Många människor känner att de mår bättre av att äta mindre kolhydrater. De känner ”wow, det här var bra för mig!”. De blir piggare, går ner i vikt, slipper sötsuget och orkar träna bättre, säger näringsfysiologen Fredrik Paulún till Wellness.

– Jag är själv en av dem som bara äter cirka 20–30 procent kolhydrater, vilket LCHQ förespråkar, och det mår jag väldigt bra av. Med LCHQ presenterar jag en kost som fokuserar mer på hälsan än andra dieter. Du äter lite kolhydrater, muskeluppbyggande proteiner och bra vegetabiliska fetter. Det är framför allt viktigt att du känner dig tillfreds, mätt och nöjd vilket handlar om att hela din livsstil får en högre kvalitet, säger Fredrik.

Vad är egentligen skillnaden mellan LCHQ och LCHF?

– Om man jämför med LCHF så vet vi att den kosten tillför en lång rad av olika hälsoproblem. När vi drar ner kolhydratintaget till 5 procent och i huvudsak äter mycket mättat fett vet vi att hjärt- och kärlsjukdomarna ökar. Det kom en stor studie i somras som jämförde fettkvaliteterna i lågkol­hydratkoster och den visade att de som äter mycket vegetabiliska fetter, vilket är det som LCHQ förespråkar, lever längre än de som äter enligt LCHF, med mycket mättade fetter.

– En bieffekt av att du tar bort kol­hydraterna är också att seratoninhalten i hjärnan sjunker vilket gör att många människor blir irriterade, nedstämda och aggressiva. Detta förklarar också de studier av personer som gått på extrema lågkolhydratsdieter och gått ner mycket i vikt men ändå inte känner sig nöjda eftersom deras livskvalitet har sjunkit.

 

Träna helst varje dag

I LCHQ ligger kolhydratintaget på mellan 20 och 30 procent. Det gör att du orkar träna. Enligt Fredrik Paulún kan du aldrig nå din fulla välmåendepotential om du skippar träningen.

– Jag rekommenderar starkt att du får in träningen i din vardag, helst varje dag. Det behöver inte vara mycket men en liten löprunda eller en promenad varje dag är absolut ett måste.

I LCHF ligger mycket fokus på fettkällorna, hur är det med LCHQ?

– Det är en bättre kvalitet på fetterna med mycket omega 3 och enkelomättade fettkällor. Mättade fetter är fettbildande och i LCHQ använder vi i stället fett som ökar kroppens fettförbränning. I LCHF är proteinerna nästan bortglömda och även om du går ner i vikt på dieten tappar du också mycket muskelmassa och blir mjuk i kroppen.

I LCHQ är proteiner en viktig del av kosten eftersom de hjälper till att bygga muskelmassa och gör så att du får en bättre kroppssammansättning och snyggare kropp.

Hur fungerar LCHQ konkret i var­dagen?

– Du behöver inte räkna på någonting utan snarare se det som en strävan efter att alltid få i dig en liten mängd kolhydrater, massor av grönsaker, bra fetter och proteiner. Självklart med hög kvalitet på allt, det vill säga inga halv­fabrikat, säger Fredrik.

 

Käka två ägg och päron till frukost

– Till frukost är exempelvis två ägg, lite nötter och ett skivat päron en perfekt mix av lite kolhydrater, mycket protein och bra fetter. På en vanlig lunchmeny där det kanske serveras lax med dill­majonnäs och potatis tar du bara en potatis, lägger på lite extra dillmajonnäs och massor av grönsaker.

För vem passar LCHQ?

– Alla som mår bra av att äta mindre kolhydrater gynnas av LCHQ. Det finns människor som mår bra av mer kol­hydrater, exempelvis de som tränar väldigt hårt. För dem kanske LCHQ är i tuffaste laget och något de vill ta till om de verkligen vill deffa ner sig och visa magrutorna.

Hur mycket kan man beräknas gå ner på en månad?

– De personer som har testat att äta LCHQ och har haft en utgångspunkt med 10–15 kilos övervikt går utan problem ner 1 kilo i veckan samtidigt som deras sötsug försvinner. När du sedan når den vikt du vill stanna på så är det inte för att du har tokbantat utan du äter och blir mätt, vilket gör att det blir lätt för dig att hålla vikten.

Ger kosten några biverkningar?

– Det bästa med LCHQ är att kroppen får allt den behöver, du kommer därför inte må dåligt eller känna att du saknar någonting. På köpet får du ett balanserat blodsocker och slipper ditt sötsug.

Julia Klingener

 

ÄT GÄRNA!

• Grönsaker.

• Rotfrukter (särskilt de med lägst kolhydratinnehåll).

• Nötter och frön.

• Frukt och bär i måttliga mängder.

• Små mängder bulgur, quinoa.

• Bra källor till enkelomättat fett är olivolja, avokado, nötter och rapsolja.

• Proteiner som rekommenderas är kyckling, fisk, skaldjur, ägg och magra köttprodukter.

DRICK GÄRNA!

• Kaffe

• Te

• Ett dagligt glas rött vin.

Dessa drycker har mycket antioxidanter och kan ge bättre hjärt- och kärlhälsa.

– När man dricker rödvin aktiveras hjärnans belöningssystem och när det får sin belöning i form av ett glas vin minskar i stället suget efter socker och fett och det blir enklare att avstå från desserten eller godisskålen, säger Fredrik.

ÄT INTE ALLS ELLER SÄLLAN

• Sockerrika produkter som glass, godis, kakor och läsk.

– Jag är inte rädd för små doser socker men däremot så är det många som skapar rutiner med socker. Om du har som vana att äta mycket sött är det sockerfritt rakt igenom som gäller, säger Fredrik Paulún.

• Raffinerade kolhydrater som vitt ris, vit pasta, pulvermos, snabbmakaroner.

• De dolda sockerbomberna som blodpudding och sötad yoghurt.

• Korv och bacon.

– Bacon kan vara ett av de mest onyttiga livsmedlen som finns, det innehåller noll antioxidanter, säger Fredrik Paulún.

 

LCHF vs LCHQ – Få KOLL PÅ SKILLNADEN

LCHF står för Low carbohydrate, high fat.

LCHQ står för Low carbohydrate, high quality.

Kolhydrater

LCHF: Kolhydratintaget är strikt begränsat till 5–10 procent per dag.

LCHQ: Kolhydratintaget ligger på 20 procent per dag. Tränar man mycket kan man öka mängden till 30–35 procent. Tillåter främst kolhydrater med lågt glykemiskt index.

Proteiner

LCHF: Valfri sort. Nöt, gris, vilt, kyckling. Fettranden är nyttig liksom skinnet på kycklingen.

LCHQ: Rekommenderar att 30–40 energi­procent bör komma från magra proteiner som kyckling, fisk, skaldjur, ägg och magra köttprodukter.

Fetter

LCHF: Fettet ska helst vara naturligt mättat, till exempel smör, grädde, fet fisk eller kött.

LCHQ: Fettet är framför allt omättat och kommer från vegetabilier som nötter, frön, avokado och olivolja, samt från fisk och skaldjur.

Viktminskning

LCHF: Ger snabb viktnedgång i början, då man förlorar mycket vätska som bundits i kroppens kolhydratsreserver. En nackdel är att man lätt känner sig trött och grinig och har mindre ork. Har du hjärt- och kärlbekymmer varnar läkare för denna kost under längre tid.

LCHQ: Är mer en livsstil än diet. Det finns inga färdiga program utan du äter dig mätt och du kommer även att gå ner i vikt om du är överviktig.

Tränad check Dödad i munnen check


KUL att man får hela käften bedövad. Med 4 monstersprutor MEN inte fan fungerade det!!! AJ AJ AJ tårarna sprutade med....Fy faaan rent utsagt!!!! Hon fick avbryta mindre skoj!!!!! Hoppas det släpper av annars får det skrivas ut nått mot detta innan nästa besök!

Sur, hade ont, frustrearad så gick jag till gymmet. Där körde jag axlar och skuldror, Fick ju massa knep av M här i helgen så testade dessa och det funkade kanon! TACK !!! Nu hitta jag även en ny sliten och trasig muskel, tjosan, men med rätt träning så....Även lite cykel som lite omväxling till crossen.....

Ute gått med tjejerna, sen vart hos Jennys vovvar....Blir att laga mat här lite senare, vart duktigt köpt potatis med att koka, får se vad jag trollar ihop för gottis med kött sen....

UNDERBART VÅRVÄDER är det iallfall!!!!


Lite Huskurer hittade jag på Wellnes Aftonbladet!! Kan alltid vara bra att ha!

1. Honung har alltid använts inom läkekonsten. Ät en lenande matsked när du har ont i halsen och smörj en klick över småsår och skråmor – honung har läkande egenskaper.

2. Te bryggt på torkade kumminfrön hjälper mot gaser i magen. Häll kokande vatten över fröna och låt dra i 20–30 min.

3. Bota fotvårtorna med lite glamour! Pensla på ofärgat nagellack på vårtan varje kväll och låt torka innan du drar på en strumpa. Inom några månader har vårtan försvunnit.

4. Rör ut ett par teskedar potatismjöl i kallt vatten och drick – det lindrar diarrén på ett kick. Du kan också pudra potatisstärkelse på kliande utslag.

5. Brygg starkt te och häll upp ett fotbad – garvsyran bryter ner illaluktande fotsvett. Upprepa varje dag i en vecka och använd luftiga skor och rena strumpor.

6. Börja dagen med havregrynsgröt för att sänka koleste­rolhalten i blodet.

7. Rethosta? Passa på att unna dig lite choklad! Theobrominet i chokladen lindrar hostan och ju högre kakaohalt desto bättre.

8. Häll en kopp ­kokande vatten över en tesked krossade kardemummafrön och låt dra övertäckt i en kvart. Sila bort fröna och drick en kopp mellan måltiderna mot matsmältningsproblem.

9. Torkade nypon (finns ofta i hälsokostaffärer) kan lindra ledvärk, strö en tesked över morgonfilen varje dag.

10. Tranbärsjuicen sänker pH-värdet i urinen och gör det svårare för bakterierna att få fäste. Drick för att lindra eller förebygga urinvägsinfektion.

11. En bit vitlök eller gul lök hjälper mot öroninflammation. En vitlöksklyfta inlindad i gasväv i örat eller en bomullstuss doppad i pressad lök dämpar smärtan. Även pepparrot kan ha samma effekt.

12. Nageltrånget lindras om du klipper ett hack mitt på nageln. Då försöker nageln växa ihop i stället för utåt och smärtan släpper.

13. Gurgla munnen med whisky eller doppa lite bomull i whiskyn och tryck mot den onda tanden för att lindra tandvärk.

14. Äppelcidervinäger kan vara räddningen i många lägen. Badda med outspädd vinäger på ilskna insektsbett för att linda klådan – och smörj in dig med detsamma i förebyggande syfte för att slippa mygg. Även solsveda, fotsvamp och lätta brännskador lindras av äppelcidervinägern.

15. Ingefära är rena dunderhonungen. Riv och brygg te på ingefära för att lindra förkylning, illamående och åksjuka.

16. Att massera in ricinolja i hårbotten, låta verka 30 min och sen tvätta ur (schamponera när håret är torrt, tillsätt sedan vatten och skölj) ska få håret att växa fortare och förbättra hårets kvalitet.

17. Kamomill är lugnande och kramplösande. Testa att brygga te mot sömnlöshet, huvudvärk eller orolig mage.

18. En omdebatterad klassiker mot mag­sjuka är att äta 10–15 hela vitpepparkorn i före­byggande syfte.

19. Gurkmeja lindrar inflammationer i både leder och muskler. Blanda en tesked i maten 2–3 gånger per dag i en månad.

20. Trasiga, skivade naglar blir som nya om du börjar massera dem med lika delar nypressad citronsaft och olivolja.

21. Bli kvitt mjäll genom att koka linfrön i vatten (en matsked per deciliter vatten). Sila bort fröna och använd avkoket som balsam. Linfrön i vatten hjälper också mot förstoppning, då dricker du det i stället.

22. Solsemestrar mitt i vintern kan drabba vår bleka hy hårt. Om du bränner dig lindrar yoghurt skönt.

23. Ömmande skavsår lindrar du med ägghinna. Knäck ett rått ägg, pilla loss hinnan på insidan av skalet och lägg den fuktiga sidan mot såret. Täck med ett plåster.

24. Kanel är inget botemedel mot diabetes, men kan sänka blodsockervärdena, underlätta kroppens sockeromsättning och minska insulinresistens. Men se upp – vissa sorter av kanel innehåller kumarin som i höga doser är giftigt för levern.

25. Fyll en kopp med kokande vatten och en matsked salviablad och låt dra i tio minuter. Sila av och skölj munnen för att bli av med ömma blåsor.

26. Vid halsont, rör ner en halv tesked salt i ett glas varmt vatten, gurgla och spotta ut. Saltet kan dra ut vatten ur inflammerad vävnad, lindra smärtan och dessutom minskar infektionen.

27. Blåbär är magens bästa vän. Färska är laxerande, kokta stoppar diarré.

28. Skär en rå potatis i skivor och lägg på pannan under en våt handduk för att lindra huvudvärk.

29. En halv tesked bikarbonat i ett glas vatten lindrar halsbrännan, men se upp – att använda den här huskuren för ofta kan ge magproblem.

30. Varm dryck innan sängdags lugnar och får dig att sova bättre. Blanda varmt vatten med honung, citron, timjan och/eller ingefära om du dessutom är förkyld så minskar hostan, slemmet och täpptheten.*********Tandis nästa!


Strålande sol varmt i luften. Enda jag vill är ut och GÅ meeen fick ta en snabb powerwalk för nu måste jag röra mig till tandläkaren. 2a Rotfyllningen fy fan rent utsagt!!!!! Tar med mig träningskläder då gmmet är vägg i vägg och jag hoppas att jag pallar träna efter!!!! Vill njuta av solen inte tandis!!!!!
Sen blir det ner till Jennys vovvar efter det...

Azita har snarkat som en hel karl inatt haha lillskruttan trött!!!!! Får se om det blir av imorgon igen....
Jobbar inte förens Torsdag och Fredag kväll denna vecka...se om man ev får nått pass till?!


Ut och njut av solen ni som kanHelgen snart slut


Hade sån tur med vädret idag. Solen sken!!!
Gick kanonbra och var så trevligt!!! Efter vart det en massa stor hamburgare på Vegabaren det fick jag idag med gott samvete......Luften gick totalt ur mig när man kom hem. Tog en prommis med Nova, kika lite på tv, sen en sväng precis med tjejerna och tvättade av Azita lite efter dagens äventyr....

En dusch sen blir det lite tv och försöka sova....Tandläkaren imorgon kl 10 Huuuuuaaa!!! AJ!!! Får se om jag som planerat går och tränar efter då det ligger vägg i vägg...Det märks imorgon bitti....

Hoppas ni andra haft en kanonmysig SöndagSöndaaag :)


Solen skiner och äntligen Söndag, förhoppningsvis så är det rätt dag nu.....!

Gårdagen BIO igen, lite mat innan sen vart det John Carter. Bra film och trevligt sällskap som vanligt ;) Tack för ännu en mysig kväll...
Får väl se vad nästa film blir vill se Safe House med! Sen kommer det en massa annat bra nytt framöver:) Loovley!

Sen vart det öl hos grannen, alltid skoj, såg slutet på Mello, inte hängt med alls i År eller förra. Lite senare än tänkt kom man hem sen somna jag på minuten faktiskt!!

Lite kaffe, fixa med vovvarna nu, träffa upp Johan vid 12 sen bär det iväg. Ha en underbar Söndag alla!Lördag


Tiden bara springer iväg!!! Jobbade dag igår kunde hoppa in för A är inte klar än. Men imorgon är det dax att åka på äventyr hoppas det är rätt dag nu, svårt veta första gången....

Ledig helg och ända fram tills Torsdag kväll nu, trooor jag iallfall. Tandläkare IIII AJ på Måndag och läkaren på Torsdag, plågovecka på ingång haha....

Idag får man se blir nog bio, skoj och trevligt....Faktiskt...!!

Nu ska jag ut ta en powerwalk rensa huvudet lite från gårdagen.......!!!!

Saknar dock solen...Men skönt i luften är det....
Onsdag och solsken

Jobbarkvällen gick bra igår men kallt som sjutton när man jobbat nåågra timmar, burr burr och på med halsduk vantar och tröja som jag tack och lov hade med mig....

Vart en skönt långis på dagen med Azita....Dock så har ja ont i knät idag så powerwalk får vänta samt gymmet får det bli överkropp idag...Inte riskera att det blir värre....

Myst med kaffe på balkongen nu på morgonen i solen....Nu vill ja ha sol och värme! VÅR och mysa!!!!!!!

Dagarna går så fort nu....Tror att det blir det helgen med Azita inget idag iallfall.....Men ledig många dagar nu...Invänta henne, träna, sysselsätta mig och få mer ordning hemma......

Saknar...Fan också...att det skall vara så jävla svårt skaka av sig!! Jaja så är det!
Sen detta är VÄLDIGT värt att läsa!!!
http://blogg.agria.se/fredriksteen/2012/03/07/att-blogga-ar-inte-sa-dumt
Hoppas fler medier och POLITIKER får upp ögonen nu HEJJA Fredrik !!!!!

Ännu en fin dag


Vaknade utan väckarklockan, jag som skulle sova ut, men kroppen kanske är utvilad... Igår var hemsk upp fem till jobbet. Tung dag, vaknade inte alls gick bara runt och gäspade och kunde inte ens focusera mig. Hatar dessa dagar man vaknar inte alls....Full rulle och allt som kunde gå fel gick fel.....Hem laga mat fixa med hundarna, sen somnade ja innan ja ens hann tänka efter Karatefylla.....Hoppas man är pigg idag....Vet inte riktigt än om jag skall jobba kvällen eller ej det märker jag om en stund......Blir säkert så, samt imorgon kväll är jag uppskriven iallfall.....Veckan flyger iväg och dagen D närmar sig!!! 
Nähäää snygga till sig vakna fullt till liv och ge mig ut och vandra vovvarna i det soliga men kalla vädret....

Rökningen går faktiskt bra, halvrerat och tagit bort de onödiga ciggen, värst är morgonen dock, men framåt går det iallfall......

Kommer nu framöver att slänga upp "skyddslappar" Hundarna, träning och Jobb, orkar inte engagera mig i nått annat, känns ju hopplöst hur som! Men våren är snart här, och kanske vänder! I hope!

!!!Måndag....


Heeelt slut i kroppen idag kan jag lova, känns att man kört hårt. Igår vart det nästan 1 Mils promenad med Azita. Skulle gå gamla vägar men lite väl mycket ombyggnad så hamnade på äventyr haha. Men en bra promenad vart det vill jag lova. Samt den kan man ju ta fler gånger.Sen gymmet efter det. Riktigt duktig vecka!!!! Stolt över mig själv!!!

Upp och iväg till jobbet nu då. Kallt och frostigt ute, men de har lovat ännu en solig dag. Loovley!!!
Fortsätta tugga Nikotintuggummin och fortsätta dra ner. Hälften dessa 2 dagar och det är också duktigt!!!!!!! Kommer nog bli jobbigt idag på jobbet dock men ska göra mitt bästa!!!!

Sen blir det planering av veckan fullt upp och hoppas komma iväg med Azita....:)

Ha en bra dag allaSöndag


Igår vart det en bra sväng med Azita. Lite längre sträcka . I Like It!!! Men saknar skogsrundorna. Man får satans ont i benhinnerna att powerwalka på gångvägarna av asfalten. Men det funkar ju.  Måndags 4.14 km 46 Min Fredags 4.04 km 39 Min och igår 4.79 km på 45 Min. Se om jag pallar samma tempo idag eller snarare benen...

Sen var ja på gymmet igår körde Crossen 1.4 km på det haha. Ben, rumpa och armar sen. Känns i kroppen idag vill jag säga. Meeeen blir nog att ta en prommis sen gymmet idag igen. Vet inte hur veckan blir jobbmässigt förutom Onsdag ev Tisdagkväll så bäst att passa på......

Dragit ner på rökningen rejält så tuggar fan äckliga nikotintuggummin för att inte få fnatt ! Pjuuuu jag SKA sluta men jag drar ner pallar inte sluta rakt av, och för alla skull är det nog bäst....

Annars ja inte mycket. Vissa saker går lättare varje dag nu. Skönt att greppet börjat lossna, och att man blickar framåt istället för att sitta "fast" i nått som aldrig blir nått av, trotts man önskar det....Men men så är det med livet.....Man kan inte styra andras känslor...Trotts ens egna är starka...


Vacker solig men frostig morgon här hemma
Hemma


Skoj kväll med Matilda på jobbet. Vore nått om vi skulle lyckas tima varandra varje pass....Har 2 kvällar inbokade nästa vecka sen får vi se. Skall ju iväg runt helgen på äventyr med Azita vet bara inte vilken dag än så vill inte boka upp mig allt för mkt då...Mer om det senare.....

Helgen ledig!!!! Promenader träning och röja hemma skall det göras...! Sen får man se!?...Ska unna mig en bra helg med god mat och ta hand om mig själv lite.....

Sov gott alla......Blir lite film och varva ner lite för mig nu...
Snart helg:)


Underbart med soool


Körde dagen igår fram till halv två 3 dagar på raken upp 5 och jobbat dag DUKTIG JAG!!

Sen bar det iväg till gymmet. Mage, rygg och bröst. Skööönt som sjutton! 3x20 sett och med bra vikter.
Crosst stod jag över räckte med uppvärmning med promenaderna och allt på jobbet....

Vakna 7 idag, hmmm mindre bra när jag skall jobba kvällen, men det löser sig nog....Får se om jag hinner in en sväng på gymmet innan jobbet annanrs får det bli imorgon när man är ledig. Ska ut och ta en långis i det vackra vädret och njuta, skulle behöva röja av hemma! Azita i löp och hon hårar som en hel tomtearme pju! Men men ska ändå inte ha nått besök så får nog ta det också imorgon....
Läste i Aftonbladet
Hejja Markoolio!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14458600.ab

samt HOPPAS det lättar upp lite. SJUKA Sverige SJUKA regler!!!!!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14458611.ab

1 Mars


Ännu en Månad förbi var det inte just Nyår???? Samt känns som det är Fredag idag...
Fick hoppa in jobba dag idag igen, men kort schema seeen gymmet!!!!! Var ju Söndag plus Måndag sist så ja måste in dit direkt efter jobbet....!
Imorgon Fredag jobbar jag kväll så lite sovmorgon får det bli då...Vad helgen blir av fÅr vi se men ledig Lördag och Söndag! Såååå skönt!!!!

Ha en fin dag ni andra, hoppas på soool idag igen